Make your own free website on Tripod.com

OPENBAAR LEVEN
 

Mark Meekers zat in de redactie van de tijdschriften Wel (Universitaire Werkgroep Literatuur), Leuvense Letters, Letters, Zefier (driemaandelijks tijdschrift voor literatuur en niet-verbale kunsten). Hij maakt deel uit van de redactie van Concept, multicultureel literair tijdschrift.


Berlagebeurs, Amsterdam (1999)

Mark Meekers nam/neemt geregeld deel aan poëtische of literaire manifestaties
als het Europees Poëziefestival, "Mysterie en Materie" (Leuven 1982 en De Brakke Grond, Amsterdam 1991), "Grote Sier" (Hof Tibur, Rumst), "Leuven Literair" (1994),"Geroerd door het Licht/ Ému par la Lumière" (Nationale Basiliek van Koekelberg 1995 en 1996), "Een Uur Kultuur" (K.U.Leuven 1996).

Hij organiseerde tal van poëzieavonden o.a. "Camille Claudel, een steenworp in de tijd" (Orangerie van Hof Tibur, Rumst), "Hommage aan Paul van Ostaijen" (Filmmuseum Leuven), "Beeldspraak" (Galerie Transit met J. Van Cauwenberge), "Een schot in de zon" (Gemeentehuis Heverlee), "Geroerd door het Licht" (Nationale Basiliek van Koekelberg) enz...

Zijn zangspel voor kinderen "De sprekende vogel" werd in 1965 te Antwerpen opgevoerd. Het poëzieprogramma "Camille, een steenworp in de tijd", (voordracht met pianistieke ïnterpretatie) op basis van de poëzie van Mark Meekers werd samengesteld door Lucrèce Van Hecke en opgevoerd te Gent.

Hij leidde tal van individuele en groepstentoonstellingen, kunstenaars en catalogi in o.a. de schilders/beeldhouwers: Willy Malstaf, Sel (Marsel Rademakers), Chris Joole, Paulo (Paul Verschaeren), BOB (Bob Vincke), Brasser, Paul Sochacki, Lea Brebels, Michèle Coerten, Dieke Kuyper, Jos Van Moorhem, Janine Verdonckt, Roland Barthels, Jean De Prez, Dillemans, Emiel Uytterhoeven, Emiel De Keyser, Leon De Borger, Chris Deroeck, Nanda Neefs, Koenraad Van Hee, Ignace Maes, Gerda Blindeman, Frieda Lambregs, Francis Jernander, Renée Delhaye, Francine Balleriaux, Marc Cannoodt, Michel Houbion, Paul Michiels, Alfons Nicolay, Christine Joris, William Vermeesch, Antoine Van Riet, Nucha Sauvage, Eric De Pauw, Jeffrie Devriese, Egied Steylaerts, Chris Ferket, Hans Hogendoorn, Ronny Ivens, Danny Onderdonck, Stefaan Ponette...
 

Hij schreef een vijftigtal chansons (poëtische tekst en muziek) waarvoor hij bekroond werd en waarmee hij in de jaren '60 optrad (o.a. op Kleinkunsteiland, Leuven)

Hij vertaalde poëtische teksten van de Finse chansonnière Maria Mattlar en sprak ze in op haar CD "Marja Matlar, Belgissa (in België)
 


"Op de kansel" (met Lieve Devijver en Dirk Rimaux) tijdens
de  Middagen van de Poëzie (Leuven)

Hij bracht zijn gedichten voor radio en TV. o.a. In het programma Coda van BRTN TV2 (elke maandag- en woensdagavond van november 1996), voor de R.O.B.-TV  (januari 1999, januari 2001 naar aanleiding van de Nationale Gedichtendag), bij VTM (27 oktober 1999 en 4 oktober 1999), bij de BRT-radio en bij de lokale zenders Signaal (Leuven), Antwerpen-Zuid en Uilenspiegel (Herent).

Hij jureerde/jureert in de Poëziewedstrijd van het tijdschrift Letters, de Poëzieprijs van de stad Leuven, De August Vermeylenprijs (Vilvoorde), Jeanne Van de Putteprijs (Blankenberge), De Concept-poëzieprijs (Brugge/Hilversum), de Poëzieprijs van de gemeente Herent, de Poëzieprijs van de gemeente Keerbergen, de Poëzieprijs van de gemeente Tongeren, de Tweejaarlijke Poëzieprijs van de stad Oostende en meerdere plaatselijke wedstrijden.

Opmerkingen, vragen of suggesties? Contacteer Mark Meekers / Marcel Rademakers
Laatst gewijzigd: 27 januari 2001